Není obal jako obal
Které balení se pro skladování kávy nejvíc hodí?
Vybírejte speciální sáčky, které uchovají čerstvost i aroma pražených zrn. Čím se tyto sáčky vyznačují?
Jednosměrný aroma ventil
Pro zachování aromatu čerstvé kávy jsou sáčky vybaveny jednosměrným aroma ventilem.
Ventil spolehlivě řídí uvolňování kyslíku, oxidu uhličitého nebo páry.
Co by se přihodilo, pokud by na sáčku ventil chyběl? Nafoukl by se a praskl!
Čerstvě pražená káva totiž vyprodukuje až 6 litrů plynů na 1 kilogram zrn.
Střípky ze světa kávy: Někteří menší výrobci, kteří chtějí ušetřit za obal, uchovávají kávu v sáčcích bez ventilu, které zespodu propíchnou špendlíkem. Tento postup je ovšem neprofesionální a znehodnotí obsah celého balení.
Nepropustná vrstva
Sáček na kávu vybavený hliníkovou vrstvou vytváří vynikající bariéru proti vzduchu a vlhkosti. Kyslík nezpůsobí stárnutí zrna a pražená káva neztratí svou specifickou vůni ani chuť.
Nicméně hliníková vrstva je plně nahraditelná i kombinací dvou vrstev fólií, které vytváří bariéru proti okolním vlivům stejně jako hliník. Navíc při likvidaci těchto sáčků se produkuje méně CO2emisí.
Zip
Opětovně uzavíratelný zip udrží svěžest kávy i po jejím otevření. Díky vyznačeným trhacím zářezům sáček snadno otevřete a usnadníte si přístup k zipu.
Finální uzavření sáčku
Než se káva dostane na police obchodu nebo do rukou vašeho zákazníka, uzavřete sáček svářečkou. Pokud si nevíte rady s výběrem správného stroje, napište nám, rádi vám s výběrem poradíme.